• O nas
  • Dostawa
  • Poradniki
  • Zrównoważony rozwój
  • Zarezerwuj spotkanie online

Kontakt

Profil

Profil Ordrehistorik Rediger profil Log ind
0

Kosz

Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta?

Zarejestruj się już teraz! Zajmie to mniej niż minutę, a dostaniesz dostęp do specjalnych cen dla firm oraz dużo więcej!

Biokominek-shop
Biokominek-shop

Kontakt

Profil

Biokominek-sklep
  • Biokominki
    • Biokominek wiszący
      • Biokominek Ścienny
      • Biokominek Podwieszany
    • Biokominek wolnostojący
      • Biokominek Stojący
      • Biokominek Portalowy
      • Biokominek Na Stół
      • Piec na biopaliwo
      • Ruszt biokominkowy
    • Biokominek do zabudowy
      • Biokominek jednostronny
      • Biokominek dwustronny
      • Biokominek trójstronny
      • Biokominek narożny
      • Biokominek w podstawie
    • Palniki na biopaliwo
    • Automatyczny
      • Palnik automatyczny
      • Automatyczny biokominek do zabudowy
      • Automatyczny biokominek wolnostojący
    • Akcesoria do biokominków
      • Biopaliwo
      • Dekoracje do biokominka
      • Wyposażenie biokominka
      • Aromaty do biokominka
      • Szyby do biokominków
      • Karty podarunkowe
      • Zestawy startowe
      • Drewniane panele akustyczne
    • Biokominki - Bank wiedzy
      • Biokominek - poradniki
      • Biokominki - Video
  • Kominki Opti Myst
    • Kominek wolnostojący na parę wodną
      • Opti-myst stojący
      • Opti-Myst portalowy
      • Wkłady kominkowe Opti-Myst
    • Kominek do zabudowy na parę wodną
      • Jednostronny do zabudowy
      • Dwustronny do zabudowy
      • Palnik do zabudowy
    • Kominek ścienny na parę wodną
    • Części zamienne
    • Opti-Myst - Bank wiedzy
      • Kominki Opti-Myst - paradniki
      • Kominki Opti-Myst - Video
  • Kominki elektryczne
    • Kominek elektryczny ścienny
      • Montowany na ścianie
      • Częściowo wchodzący w ściane
    • Kominek elektryczny wolnostojący
      • Palnik elektryczny
      • Tradycyjny kominek elektryczny
      • Elektryczny narożnikowy
      • Elektryczny wkład dokominkowy
    • Kominek elektryczny do zabudowy
      • Kominek elektryczny jednostronny
      • Kominek elektryczny dwustronny
      • Kominek elektryczny trójstronny
      • Kominek elektryczny czterostronny
    • Kominki elektryczne - Bank wiedzy
      • Kominek elektryczny - Poradniki
        • Ile kosztuje kominek elektryczny, gdy jest używany?
        • Czy kominek elektryczny wygląda prawdziwie?
        • Co to jest kominek elektryczny?
        • Kominek elektryczny - pytania i odpowiedzi
        • Jakie rodzaje kominków elektrycznych są dostępne?
        • Różnice w kominkach elektrycznych do zabudowy
  • Kominki zewnętrzne
    • Gotowanie na świeżym powietrzu
      • Zewnętrzne piece do pizzy
      • Grill
    • Paleniska zewnętrzne
      • Kociołki i miski ogniowe
      • Kominki ogrodowe
      • Biokominek zewnętrzny
      • DIY kominki zewnętrzne
      • Zewnętrzne kominki gazowe
      • Stołowe kominki gazowe
    • Ogrzewarz tarasowy
      • Ogrzewacz tarasowy na gaz
      • Elektryczny ogrzewacz tarasowy
      • Stoły tarasowe z ogniem
        • Stół tarasowy z wbudowanym kominkiem gazowym
    • Ozdoby wodne
      • Ozdoby wodne do użytku wewnętrznego
      • Ozdoby wodne do użytku zewnętrznego
      • Akcesoria do fontann
    • Akcesoria i przyrządy do grillowania i kominków zewnętrznych
      • Akcesoria do zewnętrznych palenisk
      • Akcesoria do grillowania
      • Stojaki na drewno
      • Akcesoria do gazowych ogrzewaczy tarasowych
      • Akcesoria do elektrycznych ogrzewaczy tarasowych
    • Kominki zewnętrzne - Bank wiedzy
      • Kominki zewnętrzne - Poradniki
        • Zrób swój własny zewnętrzny biokominek
        • Zrób swój własny zewnętrzny gazowy kominek
        • Jak rozpalić miskę ogniową
        • Jak uruchomić gazowy ogrzewacz tarasowy?
        • Jak dużo ciepła dostarczy Ci ogrzewacz tarasowy?
        • Jak zachować bezpeczeństwo używając miski ogniowej?
        • Rodzaje ogrzewaczy tarasowych
        • Która miska ogniowa będzie dla Ciebie najlepszym wyborem?
      • Kominki zewnętrzne - Video
  • Marki
    • CACH FiresCACH Fires logo
    • Bromic HeatingBromic Heating
    • Cocoon FiresCocoon Fires
    • Cook KingCook king
    • DimplexDimplex
    • FocoFoco od Grupy Biokominek
    • GlowbusGlowbus
    • Glow FireGlow Fire
    • Happy CocooningHappy Cocooning logo
    • HeationHeation logo
    • HeatstripHeatstrip ogrzewacz tarasowy
    • Heat1Heat one logo
    • Hein & HaugaardBiokominek Hein Haugaard
    • HortusHortus
    • Icon FiresIcon Fires
    • I-WoodI-Wood logo
    • Magic FireMagic Fire logo
    • MorsøMorsoe logo
    • MuztagMuztag zewnętrzny ogrzewacz tarasowy
    • Nordlys DenmarkNordlys Denmark
    • PlanikaPlanika Fires biokominki
    • RedFireRedFire logo
    • SafrettiBiokominek Safretti
    • SmokepinsSmokepins logo
    • SparthermSpartherm logo
    • XaralynXaralyn
    • Winorage
    • Westbo of Sweden
  • Login
  • O nas
  • Kontakt
  • Dostawa
  • Zarezerwuj spotkanie online
  • Poradniki
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta?

Zarejestruj się już teraz! Zajmie to mniej niż minutę, a dostaniesz dostęp do specjalnych cen dla firm oraz dużo więcej!

  • Biokominki
    • Biokominek wiszący
      • Biokominek Ścienny
      • Biokominek Podwieszany
    • Biokominek wolnostojący
      • Biokominek Stojący
      • Biokominek Portalowy
      • Biokominek Na Stół
      • Piec na biopaliwo
      • Ruszt biokominkowy
    • Biokominek do zabudowy
      • Biokominek jednostronny
      • Biokominek dwustronny
      • Biokominek trójstronny
      • Biokominek narożny
      • Biokominek w podstawie
    • Palniki na biopaliwo
    • Automatyczny
      • Palnik automatyczny
      • Automatyczny biokominek do zabudowy
      • Automatyczny biokominek wolnostojący
    • Akcesoria do biokominków
      • Biopaliwo
      • Dekoracje do biokominka
      • Wyposażenie biokominka
      • Aromaty do biokominka
      • Szyby do biokominków
      • Karty podarunkowe
      • Zestawy startowe
      • Drewniane panele akustyczne
    • Biokominki - Bank wiedzy
      • Biokominek - poradniki
      • Biokominki - Video
  • Kominki Opti Myst
    • Kominek wolnostojący na parę wodną
      • Opti-myst stojący
      • Opti-Myst portalowy
      • Wkłady kominkowe Opti-Myst
    • Kominek do zabudowy na parę wodną
      • Jednostronny do zabudowy
      • Dwustronny do zabudowy
      • Palnik do zabudowy
    • Kominek ścienny na parę wodną
    • Części zamienne
    • Opti-Myst - Bank wiedzy
      • Kominki Opti-Myst - paradniki
      • Kominki Opti-Myst - Video
  • Kominki elektryczne
    • Kominek elektryczny ścienny
      • Montowany na ścianie
      • Częściowo wchodzący w ściane
    • Kominek elektryczny wolnostojący
      • Palnik elektryczny
      • Tradycyjny kominek elektryczny
      • Elektryczny narożnikowy
      • Elektryczny wkład dokominkowy
    • Kominek elektryczny do zabudowy
      • Kominek elektryczny jednostronny
      • Kominek elektryczny dwustronny
      • Kominek elektryczny trójstronny
      • Kominek elektryczny czterostronny
    • Kominki elektryczne - Bank wiedzy
      • Kominek elektryczny - Poradniki
        • Ile kosztuje kominek elektryczny, gdy jest używany?
        • Czy kominek elektryczny wygląda prawdziwie?
        • Co to jest kominek elektryczny?
        • Kominek elektryczny - pytania i odpowiedzi
        • Jakie rodzaje kominków elektrycznych są dostępne?
        • Różnice w kominkach elektrycznych do zabudowy
  • Kominki zewnętrzne
    • Gotowanie na świeżym powietrzu
      • Zewnętrzne piece do pizzy
      • Grill
    • Paleniska zewnętrzne
      • Kociołki i miski ogniowe
      • Kominki ogrodowe
      • Biokominek zewnętrzny
      • DIY kominki zewnętrzne
      • Zewnętrzne kominki gazowe
      • Stołowe kominki gazowe
    • Ogrzewarz tarasowy
      • Ogrzewacz tarasowy na gaz
      • Elektryczny ogrzewacz tarasowy
      • Stoły tarasowe z ogniem
        • Stół tarasowy z wbudowanym kominkiem gazowym
    • Ozdoby wodne
      • Ozdoby wodne do użytku wewnętrznego
      • Ozdoby wodne do użytku zewnętrznego
      • Akcesoria do fontann
    • Akcesoria i przyrządy do grillowania i kominków zewnętrznych
      • Akcesoria do zewnętrznych palenisk
      • Akcesoria do grillowania
      • Stojaki na drewno
      • Akcesoria do gazowych ogrzewaczy tarasowych
      • Akcesoria do elektrycznych ogrzewaczy tarasowych
    • Kominki zewnętrzne - Bank wiedzy
      • Kominki zewnętrzne - Poradniki
        • Zrób swój własny zewnętrzny biokominek
        • Zrób swój własny zewnętrzny gazowy kominek
        • Jak rozpalić miskę ogniową
        • Jak uruchomić gazowy ogrzewacz tarasowy?
        • Jak dużo ciepła dostarczy Ci ogrzewacz tarasowy?
        • Jak zachować bezpeczeństwo używając miski ogniowej?
        • Rodzaje ogrzewaczy tarasowych
        • Która miska ogniowa będzie dla Ciebie najlepszym wyborem?
      • Kominki zewnętrzne - Video
  • Marki
    • CACH FiresCACH Fires logo
    • Bromic HeatingBromic Heating
    • Cocoon FiresCocoon Fires
    • Cook KingCook king
    • DimplexDimplex
    • FocoFoco od Grupy Biokominek
    • GlowbusGlowbus
    • Glow FireGlow Fire
    • Happy CocooningHappy Cocooning logo
    • HeationHeation logo
    • HeatstripHeatstrip ogrzewacz tarasowy
    • Heat1Heat one logo
    • Hein & HaugaardBiokominek Hein Haugaard
    • HortusHortus
    • Icon FiresIcon Fires
    • I-WoodI-Wood logo
    • Magic FireMagic Fire logo
    • MorsøMorsoe logo
    • MuztagMuztag zewnętrzny ogrzewacz tarasowy
    • Nordlys DenmarkNordlys Denmark
    • PlanikaPlanika Fires biokominki
    • RedFireRedFire logo
    • SafrettiBiokominek Safretti
    • SmokepinsSmokepins logo
    • SparthermSpartherm logo
    • XaralynXaralyn
    • Winorage
    • Westbo of Sweden
Biokominek sklep
Marki › Smokepins

Smokepins do wędzenia na zimno

Smokepins to duńska marka wysokiej jakości, która produkuje ręcznie robione Smokepins do wędzenia na zimno. Paluszki można wykorzystać do wędzenia łososia i pstrąga, ale także ogólnie mięsa. Dzięki nim można wędzić na zimno mięso do 0,5 kg.

Na tej stronie poinformowaliśmy o tym, jak działa Smokepins i udostępniliśmy kilka inspirujących przepisów i poradników dotyczących produktu.

Marka ta znana jest z duńskiej telewizji, w której założyciel Ole uczestniczył w programie dla przedsiębiorców.


Produkty - Smokepins

Niestety w tej kategorii nie ma produktów


Jak używać Smokepins?

Czy Państw też są zainteresowani tym fantastycznym produktem, który jest tak bardzo wychwalany - nie tylko wśród rybaków i przyrodników, ale także kreatywnego szefa kuchni w prywatnych domach? Szpilki te mogą służyć do wędzenia na zimno kawałków mięsa do ½ kg. Jeśli posiadamy więcej mięsa, być może będzie trzeba pokroić je na mniejsze kawałki. Poniżej można przeczytać, jak zacząć.

Oczywiście zacznijmy od zakupu Smokepins o pożądanym smaku. Są dostępne w sześciu różnych smakach, a każdy smak jest pyszny na swój sposób. Gdy mamy pod ręką Smokepin, możemy rozpocząć proces. Posypać mięso lub inne świeże produkty solą i cukrem. Na każdy kilogram potrzeba około. 70 gramów soli i 10 gramów cukru.Mięso powinno pozostawać chłodne przez 4-8 godzin, aby dodatkowy smak mógł przeniknąć do świeżych produktów. Po tym schłodzeniu nadmiar soli i cukru należy odsączyć, po czym przetrzeć odpowiednią do tego ściereczką lub ręcznikiem. Kolejnym etapem procesu jest suszenie produktów w lodówce. Mięso powinno być suszone przez dzień lub dwa, aby pozostawić suchą powierzchnię. Trzeba być w stanie położyć palec na mięsie bez zmoczenia go.

Następnie produkty są zawieszane w pojemniku na dym. Może to być np. grill, karton, worek foliowy, wędzarnia, czy też świetny multipiekarnik Morsø Forno. Jeśli mamy piec do pizzy Morsø, możemy kupić smokepin, co oznacza, że ​​piekarnik pozostaje zamknięty. Temperatura zewnętrzna pojemnika na dym powinna wynosić od 4 do 19 stopni. Zaleca się również nie palić w deszczu lub przy silnym wietrze.

Jak używać Smokepin: Zaczynamy od włączania jednego na raz i zapalaj go na końcu z największym otworem. Upewniamy się, że w całym pierścieniu jest ogień, a następnie gasimy ogień. Kiedy ogień lub płomień, zgaśnie, powinien świecić dookoła. Następnie umieszczamy smokepin na stalowym pojemniku, który znajduje się w pudełku. Musi być włożony w dno pojemnika na dym. Strona paląca musi być skierowana do góry, a w pojemniku musi być utworzony minimalny otwór. Ten otwór powinien zapewnić trochę wentylacji powietrza.

Po wypaleniu się Smokepin tak, że w pojemniku nie ma już dymu, należy go wymienić na nowy. Powinniśmy spodziewać się użyć około. trzy do pięciu sztuk na palenie. Po zakończeniu tego procesu wędzenia produkty wędzenia muszą zostać zawieszone, aby dojrzały. Ryby wiesza się na minimum dwa dni, a mięso na 3-4 dni.

O firmie

Siedziba firmy znajduje się w Viby niedaleko miasta Aarhus w Danii. Została założona przez zapalonego wędkarza Ole Gravroka, znanego w duńskiej telewizji. Jego miła osobowość i entuzjastyczne podejście do produktu sprawiają, że wszyscy sympatyzują z Ole. To i fakt, że stworzył świetny produkt.

Mówi, że każdego lata wyjeżdża na wycieczkę do północnej Norwegii, gdzie poluje na pstrągi. Duża ilość połowów powoduje, że ryby często trafiają do zamrażarki, ponieważ łatwo zmęczyć się jedzeniem własnych przepisów.

Dlatego Ole postanowił opracować piec wędzarniczy do robienia ryb wędzonych na zimno. Przeprowadził trochę badań w Internecie i w ten sposób znalazł wynalazcę o imieniu Henriksen. To jest miejsce, w którym Ole został zainspirowany i od tego czasu niesamowite Smokepins były dalej rozwijane.

Dlaczego wędzenie na zimno ze Smokepins?

Przede wszystkim mięso wędzone na zimno świetnie smakuje i starcza na dłużej. Zacznijmy od przyjrzenia się historii. Wędzenie to stara metoda przedłużania trwałości np. mięsa i ryb. W dawnych czasach był szeroko stosowany. Jednak w tamtych czasach było to bardziej spowodowane brakiem zasobów i eksploatacją surowców.

Dziś produkty są często wędzone, aby uzyskać pyszny wędzony smak i cieszyć się wyjątkowymi zapachami dymu. Jest to nadal praktykowana metoda, którą widzi większość rzeźników i specjalistów od mięsa. Z tego samego powodu jest powszechnym produktem w lokalnych supermarketach. Wszyscy znamy wędzoną na zimno makrelę lub kawałek wędzonego boczku, który jest mniej więcej obowiązkowy w każdym supermarkecie.

Powodem, dla którego wiele osób pali świeże produkty, jest to, że pożądany jest wyrazisty smak. Dodatkowo zapewnia dłuższą trwałość. Inne czynniki, które zachęcają do procesu wędzenia, to na przykład to, że jeśli mięso jest brązowe, konsystencja staje się smaczniejsza, a następnie wędzenie, przy wszystkich innych parametrach, zapobiega zepsuciu się produktu.

Gdy mięso i ryby są wędzone, woda w produkcie wyparuje, a tym samym zwiększy zawartość suchej masy. Im dłuższy proces, a co za tym idzie wędzenie, tym większy skurcz. Przy krótkotrwałym paleniu może się wahać o 2-3%, podczas gdy długotrwałe palenie może zmniejszyć masę nawet o 30%.

Wędzarki do wędzenia na zimno zostały pierwotnie opracowane dla rybaków i przyrodników, ale obecnie są wykorzystywane z korzyścią dla znacznie większej liczby entuzjastów żywności w sektorze prywatnym.

Biokominek shop team
Gratis fragt ikon
Darmowa dostawa

Przy zamówieniach za minimum 799 zł

Hurtig levering ikon
Ekspresowa dostawa

2-3 dni robocze

Prisgaranti ikon
Gwarancja najniższej ceny

Gwarantujemy najniższą cenę*

Sikker betaling ikon
Bezpieczna płatność

Gwarantujemy, że Twoja płatność jest bezpieczna

Telefon ikon
Obsługa klienta

W godzinach: 8:00 - 16:00, Tel: +48 221 165 720

E-mail Biopejs-shop
Zapisz się do naszego newslettera

Wtedy rywalizujesz o chodzącą kartę.

Zapisz się

Ekologiczność

Bez dymu, bez komina, bez kłopotów!

Media społecznościowe
Obsługa klienta
  • Kontakt
  • Polityka zwrotów
  • Dostawa
  • FAQ
  • B2B
Informacja
  • O nas
  • Warunki
  • Galeria
  • Poradniki
  • Bezpieczna płatność
  • Polityka Prywatności
  • Cookies
Biokominek-shop
Zarezerwuj spotkanie online
Kontakt
  • Telefon: +48 221 165 720
  • E-mail: info@biokominek-shop.pl
Godziny otwarcia
  • Poniedziałek - Piątek 8:00 - 16:00
  • Sobota 10:00 - 13:00

Opzioni di consegna e pagamento

Płatność

Przelewy24 ikon Visa ikon American Express ikon Maestro ikon Mastercard ikon Visa Electron ikon Paypal ikon

Dostawa

GLS ikon UPS ikon Dachser ikon

Bezpieczna płatność

Verified by VISA ikon Mastercard secure ikon
© - 2023 biokominek-shop.pl